Konserve Ürünlerde Bozunma Çeşitleri



Konservenin amacı raf ömrü uzun güvenli ve besin içeriği yüksek bir gıdanın üretilmesidir.
Konserve edilmişürünün bozunmasın başlıca sebebi ürünün ya gerektiği gibi yeterince ısıl
işlem görmemesi veya depolama veya elleçleme esnasında zarar görmesinden dolayıdır.
Konserve balık ve et ürünlerinin bozunmamalarında alışılagelmişhatalar veya bozunma
sebepleri aşağıdaki gibidir:

 Mikrobiyolojik

-Yetersiz ısıl işlem
- Yetersiz soğutma
- Kenet noktalarından sızıntı nedeni ile bulaşma
- Isıl işlem öncesi meydana gelen bulaşma

 Fiziksel

-  ısıl işlemde yanlışteknik uygulanması
-  Kutu içerisinde havanın yeterince alınmaması
-  Aşırı dolum
-  Kutuda meydana gelen çökme
-  Metal levhada meydana gelen hatalar
-  Kenet hatası
-  Bulaşma

 Elleçleme

-  Korozyon
-  Eğilmeler ve diğer zararlar

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evimde laktozsuz sütten yoğurt yapabilir miyim?

Gıdaları Kurutarak Muhafaza Etmenin Avantaj ve Dezavantajları

Enkapsülasyon Kavramı ???