BALIK ETİNİN AVANTAJLARI



  • Besin içeriği bakımından mükemmele yakındır.
  • Ucuz bir protein kaynağıdır
  • Protein içeriği ve elzem amino asit bakımından zengindir.
  • Balık eti yapısı itibari ile bol miktarda su içerdiğinden yutulması kolaydır.
  • Kas yapısı itibari ile kırmızı etten daha gevşektir ve çiğnenmesi kolaydır.
  • 2 yaşındaki çocuktan 80 yaşındaki nineye kadar  herkes rahatlıkla yiyebilir.
  • Sindirimi kolaydır.
  • Pişirmesi kolay ve çabuktur
  • Helal gıda/Kosher gıda anlayışına uygun olduğu gibi dini inançların çoğu tarafından tüketilmesinde sakınca yoktur.



GENEL OLARAK NİÇİN AZ BALıK
TÜKETILİYOR?

Kırmızı et alışkanlığının yüksek olması
İnsanlar balık etinin faydasını yeterince bilmiyorlar.
Tüketicinin taze balık bulamama endişesi
Evdeki hanımlar kokusundan dolayı balık istemiyorlar
Temizleme ve Pişirme için hazırlığındaki  zorluk

Ülkemizde her yere balık ulaşmıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evimde laktozsuz sütten yoğurt yapabilir miyim?

Gıdaları Kurutarak Muhafaza Etmenin Avantaj ve Dezavantajları

Enkapsülasyon Kavramı ???