Helal Belgesi Sahteciliği


Bir ürünü laboratuara götürüp analiz ettirmekle o ürün helal olabilir mi? Bu konuda nelerin haram veya yasak olduğu konularında tam olarak hazırlanmış bir standart yoktur. Hangi maddelere bakıldığı ve bunların hangi yöntemlerle analiz edildiği ve analizi kimlerin yaptığı önemlidir. Buna benzer konularda dünyanın her yerinde dönen dolapları herkes çok iyi bilmektedir. Koka-kola firması bile yıllarca dünya insanına sunduğu içeceğin içinde sağlığa zararlı madde çıkınca formülü değiştirdiklerini iddia ettiler.Ancak, yeni formülde neler olduğunu yine kimse bilmiyor. On yıllarca dünya Müslümanlarını kandırmış olan bu ve buna benzer şirketler, bu insanları yine kandırmaya devam etmektedir. Ürünlerine alerjen, kanserojen ve ani ölümlere bile neden olabilecek katkıları katıp yemlerine kan, ölü hayvan etleri ekleyip ürettiği gıdaların büyük bir kısmını GDO’lu ürünlerden oluşan firma sayısı yıllarca market raflarını doldurmuştur. Bunları sadece ‘helâl’ yazan bir belge ile aklamasının yanlış olacağı kanaatini taşımaktayım. Onun için önüne gelen herkesin helal belgesi vermemesi gerekir. Bu belgeler ancak alt yapısını eksiksiz olarak hazırlayarak resmi mercilerden gerekli izni almış ve ayrıca ulusları akreditasyon firmalarınca da akredite olmuş ve devlet tarafından denetlenen firmalar tarafından verilmelidir.
 Gıda Teknolojisi Dergisi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evimde laktozsuz sütten yoğurt yapabilir miyim?

Gıdaları Kurutarak Muhafaza Etmenin Avantaj ve Dezavantajları

Enkapsülasyon Kavramı ???