Kabaca Reoloji Nedir

Yeni terimler öğrenmenin en güzel yanı sanırım işlevselliği.. Reoloji terimini ben de çok anlayabilmiş değilim aslında çünkü fazlasıyla karmaşık bir yapı içeren hesaplamalar var.. Ama şu kadarını söylemek gerekir ki yediğimiz yoğurt, içtiğimiz kefir ve daha bir çok gıdanın viskoelastik yapısında bu terimin işlevsel halini farkına dahi varmadan kullanmaktayız.. Gıdaları enerji barındıran ürünler olarak düşünürsek (ki potansiyel olarak direnci olan enerji barındırırlar) reoloji bu enerjinin miktarını ölçmeye yarıyor şeklinde kabaca tanımlayabiliriz.. Yani kabaca siz marketten yoğurdu aldınız eve getirdiniz ama o yoğurdun kamyonla sevkiyatı, markete gelene dek oluşan titreşimlerinden tutun da,  süt formunda  iken başına gelen serüvenlerin şeceresini çıkaran bir teknoloji diyebiliriz reoloji için.. Bir video bırakıyorum iyi seyirler..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evimde laktozsuz sütten yoğurt yapabilir miyim?

Gıdaları Kurutarak Muhafaza Etmenin Avantaj ve Dezavantajları

Enkapsülasyon Kavramı ???