Zencefil

Ginger (zencefil) yumru kökü Ayurvedik tıpta 3,900 yıldır kullanılmaktadır.
Geleneksel olarak kök taze veya kurutulmuş toz olarak kullanılır.
Faydaları:
Vücut direncinizi artırır! Vücudunuzun ısısını yükselterek sağlıklı terlemenizi sağlayıp hastalıklara karşı direncinizi artırır.
Mide bulantısı için en etkili ve güvenli çözümlerden birisidir. Seyahat bulantılarını (yol tutması) da giderdiği bilinmektedir.
Anti-enflamatuar (iltihap önleyici) etkisi bilinmektedir. İçinde bulunan ‘’gingerol’’ anti-enflamatuar etkiye sahiptir.
Kolon kanserine karşı etkisi tartışılmaktadır.
Yumurtalık kanserine karşı etkileri belirlenmiştir. Michigan Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada kanserli yumurta hücrelerinin sayısının azalıp tümörlerin küçülmesine neden olduğu gözlemlenmiştir.
Erkek sağlığına etkilidir. Sperm sayısını artırdığı bilinmektedir.
Şeker hastalığının tedavisinde önerilmektedir. Trigliserid, kan şekeri, toplam kolestrol ve ldl kolestrol seviyesinde olumlu düşüş sağladığı gözlemlenmiştir.
Adet ağrılarını (dismenore) hafiflettiği belirtilmiştir.
Öksürüğe karşı etkisi bilinmektedir.
Kortizol hormonunun seviyesini dengeleyerek bel çevrenizdeki fazla kilolardan kurtulmanıza yardımcı olabilir.
Kan akışına faydası bilinmektedir.
Salya üretimini artırıp bakterilerin oluşumunu engeller. Dolayısıyla diş ve diş eti sorunlarına iyi geldiği bilinmektedir.
Karaciğeri toksinlerden korur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evimde laktozsuz sütten yoğurt yapabilir miyim?

Gıdaları Kurutarak Muhafaza Etmenin Avantaj ve Dezavantajları

Enkapsülasyon Kavramı ???