Turpun Sağlığa Faydaları




Turpun içerdiği zengin miktardaki lifler özellikle sindirim sistemine çok fayda sağlamaktadır. Kan hücrelerinin sağlığını koruyan demir aynı zamanda beyinin sağlıklı bir şekilde fonksiyonlarını yürütmesine yardımcı olur.
Türp şiddetli öksürüklere karşı inanılmaz faydalı bir besin kaynağıdır. Özellikle çocuklarda meydana gelen öksürük vakalarında  turp suyu bal ile karıştırılarak verildiğinde kısa sürede sonuçlar almak mümkün.
Turp Sindirim Sistemi Sağlığını Korur:  Turp tüketilen yiyeceklerin sinidirlmesi ve hazım sorunlarının ortadan kaldırılması için çok faydalı bir besin kaynağıdır. İçerdiği zengin miktardaki diyet lifleri yardımıyla sindirim sisteminde bulunan bütün organalara fayda sağlar.
Turp Güçlü Bir Antioksidandır: Turpun çok güçlü bir antioksisan olması çok geniş bir yelpazede sağlığa hizmet etmeye yardımcı olur. Antioksidanlar sayısız hastalıklara neden olan hastalıkların başlıca sebebidir. Bu özelliğinden dolayı Turp bir çok hastalıktan bünyeyi korumaktadır.
Turp Hücreleri Onarır: Turp A,C ve K vitaminleri açısından zengindir, bu özelliğinden dolayı hücrelerin yapılanmasından, hasarlı hücrelerin onarılmasına kader bir çok alanda hücre sağlığına yardımcı olur. Bu durum aynı zamanda sağlıklı cilt sağlığının olışmasına katkıda bulunur.
Turp Kalp Salığını Korur: Zengin miktarda demir içeren turp kalp sağlığını koruma adına çok fazla fayda sağlayabilir. Demir saç sağlığından, cilt sağlığına, tırnak sağlığından hücrelerin sağlığına kadar çok gemiş bir alanda çok fazla ihtiyaç duyulan bir maddedir.
Turp Metabolizmayı Güçlendirir: Turpun içerdiği zengin mineral ve vitaminlar ayrıca genel anlamda metzbolizmayı kuvvetlendirir.
Turp Kilo Vermeyi Kolaylaştırır: Turpun diğer önemli özelliği içerdiği lifler sayesinde mide ve bağırsak sağlığına katkısa bulunmasıdır. Bağırsak hareketlerini arttırarak kabızlık sorunlarını giderebeilir. Bu durum da daha hızlı kilo vermeye yardımcı olur. Aynı zamanda bünyenin yağ yakmasını teşvik eder.
Turğ Kas Sağlığını Kourur: Turpun kas sağlığını koruma noktasında içerdiği bol miktarda protein kullanılmaktadır. Protein sağlıklı kas yapısının oluşmasını sağlamanın yanında, kramp ve kas kasılmalarına etkili bir şifa kaynağı olabilir.
Turp Kolesterol ve Kalp Hastalıklarına Karşı Etkili Olabilir: Turp, diğer pek çok sebze gibi, herhangi bir kardiyo hastalıkların önlenmesinde, kan ve kalp yardımcı olmaktaıdr. Kolesterolun emilimini kolaylaştırır.
Turp Cilt Sağlığını Korumada Etkilidir: Turp içerdiği C vitamini ve antioksdianlar yardımıyla cilt sağlığına ciddi anlamda katkı sunmaktaıdr. Özellikle cilh üzerinde meydana gelen iltihap ve enfeksiyon hastalıklarının giderilmesinde önemli bir görev üstlenebilir.
Bunun dışında turpun içerdiği zengin miktardaki potasyum, demir, sodyum ve kalsiyum gibi bir çok mineral vücuy metabolizmasının sağlığının korunması noktasında önemli rol oynarlar. Bu özellik aynı zamanda kan basıncının düzenlenmesine fayda sağlamaktadır.
Turpun içerdiği bol miktardaki su ayrıca cildin nemli kalmasını sağlar. Çinko ve fosfor cilt temizliğine yardımcı olur, cildi ölü hücrelerden ve yağlardan arındırmayı sağlar.
Turpun içerdiği zengin miktardaki lifler cildi toksinlerden korur ve daha uzun süre taze ve yumuşak kalmasını sağlar. Ezilmiş turp cilde uygulandığında lokal temizlik aracı olarak görev yapabilir. Bunun yanında turp ciltde yumuşaklığı ve tazeliği sağlar.
Turp Saç Sağlığı İçin Faydalıdır:  Düzenli olarak turp tüketimi saç sağlığı için faydalı olduğuna inanılmaktadır.  Saçların dökülmesini engelleyebilir, saç köklerini sağlamlaştırır. Bunun yanında kepek sorunlarını giderebilir. Bir havlu yardımı ile turp suyu kafa derisine uygulanabilir.
Turp aynı zamanda saçlara doğal ve sağlıklı bir parlaklık kazandırmaya yardımcı olur. Daha mükemmel sonuçlar alabilmek için turp suyunu kullanmanız önerilir. Saç sağlığını korumada turp suyunun içedirği zengin miktadaki demir önemli rol oynar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evimde laktozsuz sütten yoğurt yapabilir miyim?

Gıdaları Kurutarak Muhafaza Etmenin Avantaj ve Dezavantajları

Enkapsülasyon Kavramı ???