Tehlikeli Patojenler

Bacillus cereus: Genellikle, uygun bir sıcaklıkta muhafaza edilmez gıdalarda büyür.Daha az yaygın minimal ishal veya karın ağrısı nedenleri ve kızarmış pilav ile ilişkili kusma sendromu neden olur. Ortak gıda kaynakları: Et, yemekler, et suyu içeren besinler

Campylobacter jejuni: ABD ishal en sık nedenlerinden biri : Ortak gıda kaynaklarının Undercooked tavuk, çiğ süt.

Clostridium botulinum (botulizm): Nadir, ancak tedavi edilmezse ölümcül olabilir. . Pişirme tarafından inaktive edilebilir bir toksinin neden : Ortak gıda kaynakları Yanlış evde konserve gıdalar.

CLOSTRIDIUM PERFRINGENS: Genellikle restoranlar, kafeteryalar, ya da hazır yemek servisleri tarafından uygun sıcaklıkta tutulmayan gıdalarda yetişir. Ortak gıda kaynakları: Yanlış hazırlanmış gıdalar, özellikle et ve et suyu içeren besinler soğutulmuş veya depolanmış.

Cyclospora: . dışkı ile kirlenmiş yiyecek veya su tarafından yayılan bir parazit Ortak gıda kaynakları: İthal çilek, ithal marul.

Enterotoksijenik E. coli: ". seyahat ishal" en sık nedeni Ortak gıda kaynakları: dışkı ile kontamine olmuş gıda ya da su.
E. coli O157: H7: . eğer tedavi edilmezse ölümcül olabilir özellikle tehlikeli gerginlikOrtak gıda kaynakları: Az pişmiş sığır eti, çiğ süt, pastörize edilmemiş meyve suyu, çiğ lahanası, kirli su.
Listeria monocytogenes: gıda kaynaklı hastalık önde gelen ölüm nedenlerinden biri.Öncelikle yaşlı yetişkinler, hamile kadınlar, yenidoğan ve bağışıklık sistemleri zayıflamış olan insanları vurur. Ortak gıda kaynakları: Çiğ süt, çiğ süt, şarküteri etler ile yapılmış peynirler.
SALMONELLA: ABD ciddi gıda kaynaklı hastalıkların önde gelen nedenidir Ortak gıda kaynakları: Yumurta, tavuk, et, çiğ süt, pastörize edilmemiş meyve suyu, çiğ üretmek.


SHIGELLA: Genellikle gıda eylemciler tarafından kişiden kişiye temasla veya bulaşma yoluyla yayılır. Ortak gıda kaynakları: Ham üretmek.
STAPHYLOCOCCUS AUREUS: ßçilerin tarafından gıdaların içine Tanıtıldı. . Şiddetli kusmaya neden olur toksin üretir : Ortak gıda kaynakları Yanlış soğuk etler, patates salatası, yumurta salatası, krema dolgulu hamur işleri.
YERSINIA: . Enfeksiyon apandisit veya Crohn hastalığı gibi karışabilir Ortak gıda kaynakları: Az pişmiş domuz eti, çiğ süt.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evimde laktozsuz sütten yoğurt yapabilir miyim?

Gıdaları Kurutarak Muhafaza Etmenin Avantaj ve Dezavantajları

Enkapsülasyon Kavramı ???